@army_macedonia

Macedonian Army @army_macedonia

• Representing the Armed Forces of Macedonia 🇲🇰 • EST 18.3.15

http://www.arm.mil.mk/

Т-72 Tank
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Т-72 Tank #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Припадниците на третиот механизиран пешадиски баталјон го искористија зимскиот амбиент и снежната покривка за оддржување на кондицијата на десет километарски марш.#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Припадниците на третиот механизиран пешадиски баталјон го искористија зимскиот амбиент и снежната покривка за оддржување на кондицијата на десет километарски марш. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Е.Б.Р 
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Е.Б.Р #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Министерката Radmila Sekerinska со припадниците на Армија на Република Македонија на јужната граница: Во овие празнични денови изразуваме благодарност на припадниците на #АРМ кои што не се дома со своите семејства, туку се тука и извршуваат задачи за безбедноста на #Македонија. Ми беше задоволство што на крајот на минатата година успеавме да завршиме два многу важни процеси – обезбедување на чизми и униформи за припадниците на АРМ, но нашата цел е поставена многу повисоко – да дискутираме за вистинска опрема, да дискутираме за модерни начини не само за чување на границата, туку и на работење на Армијата!
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Министерката Radmila Sekerinska со припадниците на Армија на Република Македонија на јужната граница: Во овие празнични денови изразуваме благодарност на припадниците на #АРМ кои што не се дома со своите семејства, туку се тука и извршуваат задачи за безбедноста на #Македонија. Ми беше задоволство што на крајот на минатата година успеавме да завршиме два многу важни процеси – обезбедување на чизми и униформи за припадниците на АРМ, но нашата цел е поставена многу повисоко – да дискутираме за вистинска опрема, да дискутираме за модерни начини не

На сите припадници на Армијата на Република Македонија кои новата 2019  година ќе ја дочекаат во мировните мисии им пожелуваме здравје, среќа и мирно извршување на должностите. Продолжете да бидете амбасадори на Република Македонија, гордо веејќи го државното знаме.
Од неодамнешното примопредавање на должностите во  главната команда  на мисијата Одлучна Поддршка во Авганистан и во мисијата „АЛТЕА“ во Босна и Херцеговина.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

На сите припадници на Армијата на Република Македонија кои новата 2019 година ќе ја дочекаат во мировните мисии им пожелуваме здравје, среќа и мирно извршување на должностите. Продолжете да бидете амбасадори на Република Македонија, гордо веејќи го државното знаме. Од неодамнешното примопредавање на должностите во главната команда на мисијата Одлучна Поддршка во Авганистан и во мисијата „АЛТЕА“ во Босна и Херцеговина. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !!

Волци 
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Волци #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Добредојде на новопримените 130 професионални војници во Армијата на Република Македонија.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Добредојде на новопримените 130 професионални војници во Армијата на Република Македонија. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

ТИГРИ
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

ТИГРИ #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Е.Б.Р
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Е.Б.Р #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Затоа се меѓу најдобрите.
Тимови од составот на баталјонот за Специјални Намени од АРМ, Единицата за Брзо Распоредување и Единицата за Специјални Задачи-Тигар од МВР, изминатите денови  изведуваа експертска обука заедно со инструкторски тим од морнаричките фоки од вооружените сили на САД.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Затоа се меѓу најдобрите. Тимови од составот на баталјонот за Специјални Намени од АРМ, Единицата за Брзо Распоредување и Единицата за Специјални Задачи-Тигар од МВР, изминатите денови изведуваа експертска обука заедно со инструкторски тим од морнаричките фоки од вооружените сили на САД. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Припадници од полкот за специјални операции и оваа година извежбуваа на добро познатите терени во Хохенфелс во Германија. Заедно со 5500 припадници од 16 армии во период од 26.11 до 14.12.2018 година  на меѓународната вежба „COMBINED RESOLVE XI“ ги подобруваа своите вештини во извршување на различни видови на задачи од неконвенционалното војување.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Припадници од полкот за специјални операции и оваа година извежбуваа на добро познатите терени во Хохенфелс во Германија. Заедно со 5500 припадници од 16 армии во период од 26.11 до 14.12.2018 година на меѓународната вежба „COMBINED RESOLVE XI“ ги подобруваа своите вештини во извршување на различни видови на задачи од неконвенционалното војување. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

E.Б.Р
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

E.Б.Р #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Е.Б.Р
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Е.Б.Р #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

The members of ARM and MOI, who participated in the joint exercise
@army_macedonia

The members of ARM and MOI, who participated in the joint exercise "Autumn Storm-18", recently at the Krivolak Army Range, demonstrated a coordinated approach in dealing with crisis management situations and procedures. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Special task unit Tigers.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Special task unit Tigers. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Special forces Tigri in camo.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Special forces Tigri in camo. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Волци и тигри ЗАЕДНО!
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Волци и тигри ЗАЕДНО! #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces Follow my crew !! @patriotic macedonia 🇲🇰 @macedonian air force 🇲🇰

Резултатите кои ги постигнуваат припадниците на баталјонот на воена полиција при извршување на задачите се одраз на континуираната обука и извежбување на постапки од задачите кои се од суштинско значење за нивната мисија. Дел од реализираната обука во постапки на воспоставување и работа на командно место, обезбедување на висок воен раководител, асистенција на цивилните власти и организации, како и претрес и пребарување на терен.
#Macedonian #Makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces
Follow my crew !!
@patriotic_macedonia 🇲🇰
@macedonian_air_force 🇲🇰
@army_macedonia

Резултатите кои ги постигнуваат припадниците на баталјонот на воена полиција при извршување на задачите се одраз на континуираната обука и извежбување на постапки од задачите кои се од суштинско значење за нивната мисија. Дел од реализираната обука во постапки на воспоставување и работа на командно место, обезбедување на висок воен раководител, асистенција на цивилните власти и организации, како и претрес и пребарување на терен. #macedonian #makedonija #macedonia #macedonianarmy #arm #армија #арм #армијанарепубликамакедонија #македонија #makedonia #armymacedonia #macedonianforces

Next